Landmeter-expert

We zijn landmeter-expert. Met zin voor traditionele meettechnieken en technologische innovaties zoals 3D-laserscanning en drone-toepassingen staan we je als particulier, aannemer of architect bij voor alle vormen van landmeten.

Opmeten en afpalen van percelen

Voor verkoop of geplande (grond)werken: als beëdigd landmeter meten we de precieze grenzen van een perceel. Inclusief de hoogtelijnen. Zo beschik je als aannemer, architect of tuinarchitect van een volledig digitaal plan in 2D of 3D dat meteen bruikbaar is in CAD-programma’s.

Als je wil nemen we het uitzetten van de lijnen volgens precieze plannen voor onze rekening. Het afpalen van percelen en werven is een dagelijkse opdracht voor een landmeterskantoor als buro Plancke.

Grensbepaling

Een correcte grensbepaling vermijdt betwisting van de perceelgrenzen. Bij renovaties, het plaatsen van afscheidingen of nieuwbouw is het respecteren van perceelgrenzen van het grootste belang. Buro Plancke is beëdigd landmeter voor particulieren, architecten en bouwbedrijven. We treden ook op als gerechtelijk expert.

Eenmaal de objectieve grensbepaling is uitgevoerd door een landmeter en ondertekend is door alle betrokken buren is die onbetwistbaar. Het bijhorende proces-verbaal registreren we voor je in het kadaster en het registratiekantoor.

Muurovername

Enkel een landmeter-expert mag en kan de waarde van een gemeenschappelijke muur bepalen. Bijvoorbeeld voor woningen in lintbebouwing. Dat treft, want buro Plancke is landmeter-expert. Voor de waardebepaling bij een muurovername muur houden we rekening met alle aspecten: volume, steen, fundering, afwerking en ouderdom.

Na een bezoek ter plaatse, opmeting en onderzoek wordt het bijhorende proces-verbaal door beide partijen ondertekend. Je bent zeker van de opvolging en registratie van de plannen.

Opmeten bestaande toestand

Elke bouwproject start met het opmeten van de bestaande toestand. Een overzichtelijk en precies plan vormt de basis van het ontwerp voor nieuwbouw, renovatie of wegenwerken en nutstracés. Met de nodige kennis begeleiden we je als nutsmaatschappij, aannemer, architect en studiebureau.

Ook voor de bestemmingswijziging van een pand, kantoor of gebouw is het opmeten van de bestaande toestand nodig. Buro Plancke is hiervoor graag een flexibele en betrouwbare partner.

 

As built-meting

Een as built-meting is het opmeten van de bestaande toestand, na de uitvoering van werken. De meting brengt de nieuwe omgeving opnieuw precies in kaart voor latere uitbreidingen of graafwerken.

Buro Plancke maakt as built-metingen in 2D en 3D voor gebouwen, rioleringen, nutsleidingen en sleuven. Sinds 1 januari 2016 is elke aannemer verplicht om een as built-plan aan te leveren bij de oplevering van werken op openbaar domein groter dan 50 m².

3D-scan

Dankzij ons hightech 3D-laser creëren we gedetailleerde visuele weergaves van historische gebouwen of moeilijk te meten projecten. De architectuurmeting met lasertechniek leent zich zowel voor gevelmeting als binnenruimtes, met name voor architecten en projectontwikkelaars. Een 3D-puntenwolk meet elke centimeter van de omgeving in een mum van tijd. Fotorealistisch en 100 procent accuraat.

 

3D-laderscanning voor
  • Renovatie historische gebouwen
  • Prestigieuze 3D-modellen en visualisaties
  • Verticale doorsnede en plattegronden van projecten

Grondverzet en volumeberekening

Zowel voor particulieren als bedrijven voeren we als landmeters volumeberekeningen uit. Dat kan zowel voor berekeningen van grondverzet bij werken, als het opmeten van een voorraad steen, puin, zand, etc. Ook voor ontginning hebben we de nodige kennis en apparatuur.
 
Je mogelijkheden voor volumeberekening
  • 3D-scan met drone
  • Digitale terreinmodellen
  • Traditionele volumeberekening met peilstok

Drone: hoogtemeting, volumeberekening & inspectie

Drone-technologie maakt luchttoepassingen snel, makkelijk en betaalbaar. Het opmaken van plannen met hoogtelijnen gebeurt meteen met een correcte 3D-visualisatie. Ook voor het berekenen van volumes aarde, zand of andere materialen is onze drone inzetbaar. Net als voor inspectie op hoogte. Onze ervaren piloot en fotograaf zorgt voor een gedetailleerd zicht op moeilijk te bereiken plaatsen.
 
  • Hoogtemeting
  • Volumeberekening
  • Inspectie op hoogte