Expertises

Objectief en onafhankelijk. Als expertisebureau zijn we gespecialiseerd in het opmaken van een plaatsbeschrijving, het schatten van vastgoed en bedrijfseigendommen, en het uitvoeren van een energieaudit voor EPC of energiecertificaat.

Beëdigd schatter

Wat is de waarde van je gebouw en je gronden? Of hoeveel is je huis waard? Als ervaren en beëdigd schatter voor bedrijven en particulieren bepalen we onafhankelijk de waarde van je vastgoed of eigendom. Deze objectieve waardebepaling bezorgt je een stevige en correcte onderhandelingspositie bij de aankoop of verkoop van onroerend goed. En de garantie op een correcte waarde van het vastgoed of bedrijfspand in kwestie.

Waardebepalingen voor particulieren

  • Bij aankoop of verkoop van een huis
  • Bij erfenis of doorverkoop van een woning
 

Schatter voor bedrijven

  • Bij overname van bedrijfspanden
  • Na faillissement van een bedrijf
  • Ter voorbereiding van een beursnotering

Plaatsbeschrijving

Een plaatsbeschrijving opmaken is zowel als verhuurder van vastgoed als voor aanvang van bouwwerken aangewezen. Zo vermijd je discussie na afloop. Als onafhankelijke expert en erkende deskundige brengen we een objectief verslag uit van de omgeving, gestaafd door foto’s. Dringende plaatsbeschrijvingen planne we door onze flexibele agenda snel in. Zowel voor locatieve plaatsbeschrijvingen als constructieve plaatsbeschrijvingen.

Onze aanpak bij een plaatsbeschrijving

  • Bezoek ter plaatse
  • Opstellen verslag met fotobijlages
  • Goedkeuring door alle partijen
  • Registratie van de plaatsbeschrijving
  • Bewaren van digitale plaatsbeschrijving (5 jaar)

Energiecertificaat

Het EPC berekenen van je gebouw of een energieaudit uitvoeren van je woning? Bij verkoop en verhuur van residentiële gebouwen is een energiecertificaat verplicht. Het EPC toont aan hoe energiezuinig een gebouw is.

EPC berekenen ter plaatse 

Tijdens een bezoek ter plaatse voeren we als EPC-deskundige metingen en vaststellingen uit. Dat gaat van het noteren van de isolatie tot het type schrijnwerk, beglazing of verwarming. In combinatie met je facturen van de aanwezige energiemaatregelen bepaalt de energiedeskundige je energiewaarde. Als EPC-expert en beëdigd landmeter is buro Plancke gebonden aan de deontologische code. Zo ben je zeker van een correcte energieaudit.

Volledig EPC-dossier en advies

Dankzij een snelle en flexibele service ontvang je het volledige dossier voor je energiecertificaat. Dat kan digitaal of op papier. Indien je wil, geven we als EPC-deskundigen advies voor het verbeteren van je EPC-waarde.